Kommande evenemang

 

Utfärd till Åbo 9.11.2017

Torsdagen 9.11. åker vi västerut för att besöka Åbo Akademi. Start med tåget från Helsingfors järnvägsstation kl 14:37 och tillbaka med tåget från Åbo kl 20:30.

Bakgrunden till besöket är att vi senaste år fick ett antal nya medlemmar från Åbo och nu vill vi bekanta oss närmare med dem. Professor Jessica Rosenholm (professor i farmaci och ämnesansvarig) och prorektor Niklas Sandler har lovat ställa upp som värdar för vårt besök.

Åbo Akademi har utbildat farmaceuter sedan år 1956, och farmacie magistrar sedan 2010 och nu har vi möjlighet att höra om utbildningen där. Dessutom presenteras forskningen i läkemedelsutveckling och diagnostik och Bayer är med på ett hörn och berättar om sin produktion i Åbo.

Kvällen avrundas med fri samvaro med vin och tilltugg.

Bindande anmälningar till Mariann Holmberg,
e-post mariann.holmberg@arcada.fi
eller tel. 040-5924186,
senast 30.10.2017.

Också de som tidigare anmält sig ombeds nu bekräfta sitt deltagande. I samband med anmälningen betalas 20€ in på klubbens konto FI 3240 5553 2000 1741. Avgiften går till att täcka utgifterna för tågbiljetter, som införskaffas gemensamt för alla anmälda. Därför betalas inte pengarna tillbaka ifall av förhinder. Biljetterna delas ut på perrongen inför avgången från och med kl 14:15 och väl framme i Åbo, Kuppis går vi tillsammans till Akademin (ca 200 m från stationen).

 

Julfest 14.12.2017

Julfesten ordnas traditionellt, kan man väl säga vid det här laget, på Tekniskas salar torsdagen 14.12. kl 18. Adressen är Eriksgatan 2, hissen upp till 6:e våningen. På programmet står god mat & dryck, lotteri, julig frågesport, även något musiknummer och naturligtvis trevlig samvaro.
 
Menun: Välkomstdrink: Juhlakuohu (Blossa glögg + skumvin)
Toast Skagen med sikrom
Kalvfilé Noel med mörk kanel-stjärnanissås och rotsaker
Granatäpple-vitchokladmoussekaka
Kaffe/te

 
Anmälningar till Mariann Holmberg,
kontaktuppgifter ovan,
senast 4.12.2017.

Anmälan är bindande för vi betalar för det antal vi anmält att deltar. Anmäl eventuella allergier eller specialdieter i detta skede.
Kostnad: 50 € plus matdrycker.
Betala in 50 € på klubbens konto (nummer finns ovan) i samband med anmälan. Matdryckerna betalas på platsen. Klubben bjuder på välkomstdrinken och garderobsavgiften samt sponsorerar en del av middagens pris.
 
Kom ihåg att ta med något för delikatesskorgen som lottas ut.